یکی از ابزار برقی و شارژی که کاربردهای زیادی در ساختمانسازی و صنعتهای مختلف استفاده میشود دریل است از دریل برای ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف مانند دیوار و چوب و فلز و بتن و…. استفاده میشود.
ابزار دریل برای اولین بار به دست مصریان باستان ساخته شد، در نمونههای اولیه این ابزار بسیار ساده بود وبا پیشرفت علم و تکنولوژی، در انواع مختلف و پیشرفته در بازار عرضه میشود.
اگر میخواهید با این ابزار پر کاربرد کار کنیداین مطلب را مطالعه کنید تا اطلاعات کافی دربارهی آن داشته باشید.
ساختار تشکیل دهندهی دریل
به طور کلی دریلها ازیک ساختار اصلی وساده ساخته میشوند.
بدنهی اصلی در دریل
اکثر دریلها تقریبا بدنهی اصلی مشابه بهم دارند واز ترکیب فولاد و پلاستیک فشرده تشکیل شدهاند و دارای مقاومت و استحکام لازم هستند و همچنین دارای عایق حرارتی الکتریکی هستند و معمولا وزن کمی دارند این ویژگیهای اصلی در اکثر دریل ها وجود دارد.
دستهی نگه دارنده
در این ابزار برای اینکه کنترل بهتری برای نگهداشتن دریل ایجاد شود دستهی نگهدارنده در آن قرار داده شده است چون کنترل دریل در سرعتهای بالا مشکل است این دسته کمک میکند تا کنترل آن آسانتر شود.
کلید اصلی
کلید اصلی برای روشن و خاموش کردن ابزار استفاده میشود وبرای کنترل و مدیریت نیروی متحرک در دریل استفاده میشود.
کلید دیمر دریل
برای اینکه بتوانید سرعت چرخش مته را کنترل کنید از این کلید استفاده میکنید برای ایجاد سوراخ دریک سطح چوبی باید از چرخش متناسب با آن استفاده شود واگر قدرت سرعت زیاد باشد ممکن است باعث شکسته شدن سطح شود و بالعکس اگر سطح ما سخت باشد باید از سرعت بیشتر چرخش مته استفاده کرد تا آسانتر سوراخکاری را انجام داد به همین دلیل باید چرخش مته را با این کلید مدیریت کرد تا تنظیم درست سرعت انجام شود.
سه نظام در ابزار دریل
سه نظام که وظیفهی نگهداشتن و همچنین کنترل مته در دریل رادارد علاوه براین میتوان ابزار های دیگر را به سه نظام متصل کرد و استفاده های زیاد دیگری ار دریل داشت در نمونه های قدیمی دریل برای باز وبسته کردن مته باید از آچار سه نظام استفاده کنیم ولی در نمونه جدید طوری طراحی شده است که سه نظام به صورت اتوماتیک عمل می کند و استفاده از ابزار دریل ساده تر شده است.
کلید تعویض جهت چرخش
با استفاده از این کلید در دریلها میتوان جهت چرخش مته را تغییر داد در حالت عادی چرخش دریل به صورت راست گرد است اگر بخواهیم برای باز وبسته کردن پیچ از دریل استفاده کنیم میتوانیم به وسیله ی این دکمه چرخش دریل را تغییر دهیم واز راست گرد به چپ گرد تغییر دهیم و پیچها را باز بسته کنیم.
تراز عمق سنج ابزار دریل
برای اینکه بفهمید عمق سوراخ که میخواهید ایجاد کنید چقدر است از تراز عمق سنج استفاده میشود عمق سنج در واقع یک میله مدرج است که در کنار بدنهی دریل پیچ شده و امکان جابه جایی دارد وبه وسیلهی آن می توانید عمق سوراخ را تعیین کنید.
کاربرد دریل
دریل برای ایجاد سوراخ بر روی سطح های مختلف کاربرد دارد ودر انواع مختلف دارای سرعت نوشتاری متفاوت میباشد ودر حرفههای مختلف مانند ساختمان سازی، تراشکاری و… کاربرد زیادی دارد ودر دو نوع شارژی و برقی تولید میشود در دریل برقی انرژی لازم از طریق کابل و برق شهری تا مین میشود ودر دریل شارژی انرژی لازم از طریق باتری که به دلیل متصل است تامین می شود.
علاوه بر ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف، از دریلهایی با قدرت بالا در تخریب مصالح هم استفاده میشود.
انواع دریل
دریل ضربهای
دریل ضربهای نوعی از دریل است که به وسیلهی ایجاد ضربات پشت سرهم به مته کمک میکند امکان ایجاد سوراخ بر روی سطوح سخت ومحکم آسانتر شود وبه دلیل داشتن قدرت بالا نوشتاری بالا میتوان ازآن در باز و بسته کردن پیچهای بزرگ و کارهای سنگین مناسب است.
دریل چکشی
دریل چکشی علاوه براینکه میتواند به وسیلهی چرخش مته سوراخ ایجاد کند این قابلیت را دارد که به سطح ضربه بزند وبرای سوراخکاری بر روی سطوح سخت ومحکم مانند سنگ و بتن مناسب است دریل چکشی دارای دو نوع بادی و معمولی است.
دریل ستونی
دریل ستونی یا پرس مته یک نوع دریل برقی است که بر روی یک قاب فلزی بزرگ وبه شکل عمودی قرار گرفته است واز جمله ابزار مهم و کاربردی است که در نجاری و فلز کاری استفاده میشود و قابلیت ایجاد سوراخهایی با دقت بالا وظریف در سطوحی مانند چوب و فلز و…استفاده میشود این نوع دریل بر روی یک پایه ی ثابت قرار میگیرند و نیازی به نگه داشتن ندارند که باعث می شود دقت و ظرافت در انجام کار بالا برود.
دریل نمونه بردار
به وسیلهی دریل نمونه بردار میتوان از سطوح سخت نمونههای استوانه ای به دست آورد وبه دلیل داشتن متههای مخصوص می تواند حفرههای استوانهای با عمق و قطر دقیق به وجود آورد.
دریل بتن کن
ازاین ابزار برقی برای تخریب سطوح استفاده میشود سطوح سخت ومحکم مانند بتن ، سنگ و آجر را میتوان به وسیلهی دریل بتن کن تخریب کرد. این ابزار قدرتمند و قوی از دوبخش موتورو مته تشکیل شده وبا چرخاندن مته، امکان تخریب وسوراخ کاری را به وجود میآورد این مته از جنس کاربید تنگستن یا فولاد آلیاژی ساخته شده است تا به راحتی سطوح سخت را سوراخ ویا تخریب کند.
دریل مگنت
این ابزار یک دریل برقی است به وسیلهی یک آهنربایی الکتریکی بسیار قوی به سطوح فلزی میچسبد وبرای سوراخکاری در سطوح فلزی در زاویههای مختلف و فضاهای محدود مناسب است.
به دلیل ویژگی دریل مگنت و خاصیت آهنربایی میتوان ازآن در سوراخکاری مکانهایی که دسترسی به آنها دشوار است از این دریل برقی استفاده کرد ودر صنایع مختلف مانند ساخت وساز، کشتی سازی و ته مایکت خودرو کاربردهای فراوانی دارد.
دریل گیر بکسی
این نوع دریل به دلیل داشتن گیر بکس دارای قدرت وگشتاوری زیادی است وبرای سوراخکاری بر روی سطوح مانند فلز و آهن وباز و بسته کردن پیچهای بزرگ کاربرد دارد و مناسب میباشد.
باتوجه به اینکه دریل گیربکسی ساختار مختلفی دارند و اجزای تشکیل دهنده ی آن متفاوت است وبرای کاربردهای مختلف است باید در انتخاب درست آن با توجه به کاربرد مورد نظر توجه کرد.
نتیجه گیری
با کمک ابزار مکانیکی دریل سوراخکاری بر روی سطوح سخت آسان و امکان پذیر میشود با استفاده از انواع مختلف دریل می توان بر روی سطحهای مختلف مانند آجر، سرامیگ، چوب ، فلز و گچ و… سوراخهای دقیق وظریف ایجاد کرد شما باید متناسب با نیاز خود از نوع مناسب دریل که برای کار شما متناسب است استفاده کنید باتوجه به مطالب گفته شده شما میتوانید انتخاب درست در نوع دریل و کاربرد درست آن داشته باشید.